onsdag 6. januar 2010

Engadget: - Google Nexus ingen iPhone-killer

(Oppdatert)

Det er blitt lansert drøssevis av iPhone-killers de seneste årene. Som regel er slike påstander basert på overfladiske vurderinger av tekniske spesifikasjoner, av journalister som ikke forstår eller later som om de ikke forstår hva iPhone egentlig handler om: Software, brukervennlighet og økosystem, i tillegg til genial, minimalistisk design.

Nå når den første, relle utfordreren har meldt seg, Googles nexus one, da må det analyseres seriøst. Og en av de seriøse i bransjen, Engadget har prøvd den nye telefonen og konstateter at nexus one ikke representerer noe nytt paradigme i forhold til tidligere lanserte Android-telefoner og er ingen iPhone-killer.

Denne analysen refereres også i Computerworld.

En av de tingene som fortsatt gjør iPhone unik, er den såkalte multitouch-funksjonen som gjør at du kan gi avanserte kommandoer ved å bruke flere fingre samtidig på den berøringsfølsomme skjermen. nexus one kan kun betjenes ved å bruke én finger på skjermen.

iPhone still rules!

Men Google er en formidabel konkurrent med en rekke geniale programløsninger. Denne faiten er det vi som brukere som kommer til å tjene på.

Referanser:
Engadget: Exclusive: Google Nexus One hands-on, video, and first impressions
Computerworld: Engadget says Google's Nexus One is no iPhone killer
Google: nexus one
Apple: iPhone

Computerworld: What Google's Nexus One isn't

Leserkommentar: Perhaps this phone is a Motorola killer?

VG: Her er Googles store mobilnyhet

>En innsiktsfull analyse av LinuxInsider: Nexus One: Where's the Revolution?


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer: