onsdag 11. november 2009

Første weekend: Droid 100.000, iPhone en million

Google Android 2.0 er det største som har hendt i mobilmarkedet siden iPhone ble lansert. Men å sammenligne med iPhone blir rått parti. Å selge 100.000 enheter under første weekend er veldig bra, men ikke unikt. Også Palm Pre solgte like mye første weekend, ifølge PC World.

Apple iPhones første weekend salg på en million står i en særklasse. Og siden har den holdt stand, med et salg på 7,04 millioner forrige kvartal, som gir en markedsandel på 17% når det gjelder såkalte smartphones.

Som om ikke det er nok, Apples mobiltelefondivisjon er nå mer lønnsom enn Nokia, ifølge finansanlyseselskapet Strategy Analytics. Ganske imponerende med tanke på at Apple ikke har vært lenger enn to år i dette markedet, og har kun 2 prosent andel av totalmarkedet for mobiltelefoner mot Nokias ca. 40 prosent.

Men det er ingen grunn til å tvile på at Google Android vil bli en sterk konkurrent til iPhone. Men da er forutsetningen at Google er i stand til å bygge et økosystem som kan by Apple på en match når det gjelder musikk, app store, spill og nedlasting og synkronisering via PC/Mac.

Her har Apple for lengst gjort hjemmeleksen, og bruker av sine store overskudd til å forberede neste trekk.

theAppleBlog: Opening Weekend: iPhone vs. Pre vs. Droid

VG: Dataorm sprer seg på iPhone


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer: