tirsdag 20. oktober 2009

Nye Apple sjokk-produkter dagen derpå

Ikke før har Apple sluppet det beste resultat i selskapets historie mitt i en pågaende finanskrise, så slipper man dagen derpå et knippe produkter som vil sørge for et nytt rekordartet julekvartal.

iMacs toppmodell har nå fått en 27" skjerm i 16:9 format, og med en Intel Quad-prosessor (fire prosessorer i ett) på 2.6 Mhz. På Apple Store kan man ytterligere øke prosessorhastigheten, samt få en disk på 2 TB. iMac takler nå hele 16 GB RAM.

Av nye fasiliteter kan nevnes en ny port, mini DisplayPort, som gjør det mulig å koble til for eksempel en DVD spiller eller en annen Mac (bærbar for eksempel) enheter med DisplayPort-utgang og bruke iMac-en som kun en høykvalitets skjerm.

Den lille, elegante Mac mini har også fått en oppgradering ytelsesmessig. Dessuten kan man kjøpe en variant med Snow Leopard Server, Apples brukervennlige og kraftige server med et ubegrenset antall brukere, til under kr. 10.000 alt inkludert.

Dette kan utgjøre et interessant utgangspunkt for en hjemmeserver. Mac Mini server har 1 TB lagringsplass, men med sitt rike utvalg av porter, blant annet FireWire 800-port, kan du for eksempel koble ti denne 2 TB eksterne harddisken dersom du får behov for mer plass til musikk, bilder og filmer.

Mac mini har ikke større flate enn et CD-cover men rommer all aktuell teknologi til å fylle rollen som en trådløs server i hjemmet.

Og så er MacBook tilbake. Den hvite i slagfast plastikk har nå fått samme designelementer som MacBook Pro-serien (Unibody), inklusive en stor, glassdekket multitouch styreflate som flyter i ett med kabinettet. Med en batteritid på 7 timer koster denne "lavprismodellen" fra 8.000 kr. Cirka det dobbelte av hva en billig Windowsbasert bærbar koster. Men spiller det noen rolle, så lenge det ikke er en Mac? Apples resultater tyder ikke på det.

En ny, revolusjonerende, knappfri Magic Mouse med multitouch overflate runder det hele av på typisk Apple-manér.

Computerworld: Apple introduces its first home server

VG: Apple lanserer «magisk» mus

Se Apples teknologer presentere den nye iMac-en og Magic Mouse: iMac - the ultimate all-in-one desktop computer


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer: