lørdag 31. oktober 2009

Vil Android 2.0 drepe iPhone?

Pressen er full av artikler om Android 2.0, og mange forsøker å sammenligne den med iPhone. Hvor realistisk er denne trusselen mot iPhone?

Media-sympatien bruker å være på underdog-ens side. Og som regel er man nokså bastant i sin avliving av markedslederen. Det er lansert utallige iPhone-killere, men ingen fikser det ubarmhjertige møtet med markedslederen.

Kanskje det er slik at jo mer skråsikker journalisten virker, jo mindre belegg har han for sine påstander?

I så fall er det kanskje illevarslende at man i presentasjonen av Android 2.0 er mindre skråsikker, men likevel såpass positiv at man mener den har en sjanse. Det kan bety at det ligger en større grad av seriøsitet bak omtalene av Android 2.0.

Det skal bli spennende å få markedstallene for de nærmeste kvartalene. Asiatiske iPhone-fabrikker melder uansett at Apple har drastisk økt produksjonsvolumet i forkant av julesalget.

Det er Google som står bak Android operativsystemet. Som kjent har Google en rekke sterke programmer, blant annet Google Maps. For Android 2.0 er dette videreutviklet til Google Maps Navigation, som sammen med en GPS-modul gir en fullverdig navigasjonsløsning med gratis oppgradering, og funksjoner som søkemuligheter direkte i kartet.

Wired har også en analyse av titanenes kamp, og siterer analytikere som legger vekt på iPhones sterke sider i forhold til Android:

- Musikk. iTunes er Apples sterke kort. iPhone inneholder den markedsdominerende musikkavspilleren iPod, og der har Google og Android foreløpig intet alternativ.
- Brukerinterfacet. iPhone er fortsatt overlegen når det gjelder brukervennlighet og eleganse. For eksempel "pinch" er iPhone alene om, muligheten til å skalere skjermbildet ved å spre eller samle to fingre som glir over skjermen.
- Spill. iPhone og iPod Touch (utgjør samme teknologiske plattform) er mer attraktive som utviklingsplattform fordi maskinvaren er ensartet. Android vil bli å finne på et mangfold av hardware-standarder som gjør det nødvendig med varianter av programvaren.

Wired: Android Army Pumped for All-Out Attack on iPhone

VG: Slik blir nye Android

NRK beta: Android vs iPhone – Det er her kampen skal stå!

Sjekk denne presentasjonen av Android 2.0 lagt ut på YouTube:


Share/Save/Bookmark

Ingen kommentarer: